Lance Abernethy is een onderhoudsmonteur uit Auckland, Nieuw Zeeland. Normaal gesproken repareert hij machines in een fabriek. Met behulp van 3D-printtechnieken heeft hij de kleinste boor ter wereld gemaakt. De boormachine is maar 13 millimeter lang, 7,5 mm breed en 17 mm hoog. Lance is altijd geïnteresseerd geweest in miniaturen en besloot om zijn DeWalt boormachine na te maken, maar dan piepklein.
Mini
Het machientje bestaat uit een batterij van een gehoorapparaat, een snoertje van een koptelefoon, een minimotor en een spiraalboor van een halve millimeter. Alle andere losse onderdelen heeft hij ontworpen en uitgeprint met een 3D-printer, om ze vervolgens in elkaar te zetten. Dit was een flinke klus, juist omdat de onderdeeltjes zo minuscuul zijn. Het kostte hem zo’n drie uur om alle componenten op zijn plaats te krijgen, terwijl het uitprinten maar 25 minuten duurde.
3D-printen
3D-printen blijft in opkomst. Door deze bijzondere techniek is het mogelijk om unieke voorwerpen te creëren. Of het nu om een sieraad, een souvenirtje of zelfs een huis of auto gaat, je kunt het allemaal printen. De mogelijkheden zijn daardoor eindeloos. Door deze productietechniek is het mogelijk om een digitaal bestand direct om te zetten naar een tastbaar voorwerp. Laagje voor laagje drukt de printer het materiaal af. Metaal, plastic, zand en keramiek kunnen bijvoorbeeld al gebruikt worden. Nog niet veel mensen hebben een 3D-pinter thuis staan, maar wie weet hebben we er over een tijdje allemaal een in huis.
Dat kan kleiner
Abernethy is op dit moment bezig om een nóg kleinere boormachine te ontwikkelen. Hij is op zoek naar een hele kleine accu. Misschien hebben wij er wel één in ons assortiment? Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar zijn volgende uitvinding!